Bezoek één van de 50 getrainde educatieboeren in Flevoland, variërend van akkerbouwers, fruittelers, pluimveehouders en melkveehouders en help vooral zelf een handje mee.
Ontdek waar groentes vandaan komen, hoe kippen worden gehouden, hoe fruit wordt geoogst en hoe het eten van de boerderij uiteindelijk op je bord komt.
Een boerderijbezoek duurt gemiddeld 2 uur. De educatieboer ontvangt de groep, geeft een rondleiding waarna de leerlingen praktische opdrachten uitvoeren op en om het erf, stallen en/of in de wei. Het programma is verschillend per bedrijf. Van tevoren hebben de educatieboer en de school contact over het exacte programma en de organisatie.
Het vervoer naar de boerderij dient door de school zelf geregeld te worden. Ouders die een groepje rijden, hebben ook een rol bij de boerderijles in de begeleiding van de opdrachten op de boerderij.
Mede dankzij bijdragen van bijvoorbeeld ZuivelNL, Agrifirm, het provinciale programma Duurzaam Door en het programma Jong Leren Eten, kost een boerderijbezoek voor u als school slechts €50,- per schoolgroep.
Toelichting: Elk jaar wordt de prijs vastgesteld, afhankelijk van externe aanvullende financiering voor Boerderijeducatie. Dit kan per gemeente verschillend zijn.
Zonder aanwezigheid van cofinanciering zijn de reguliere kosten voor een bezoek bij een gecertificeerde educatieboerderij €150,-. Een educatief bezoek bij een educatieboer sluit aan bij de kerndoelen van het onderwijs. Dat betekent dat het reguliere onderwijs budget van uw school hiervoor is aan te spreken.
Tijdens het Nationaal Schoolontbijt en de Nationale Buitenlesdag is een combinatie met een boerderijbezoek gratis. Kijk op de bijbehorende websites van deze initiatieven voor actuele voorwaarden en mogelijkheden.